новини

Представники Збройних Сил Канади проведуть тритижневий курс з викладачами Академії

02.10.2018 16:15

Канадська об’єднана оперативно-тактична група в Україні розпочала свою роботу в Національній академії Національної гвардії України. Військовослужбовці Збройних Сил Канади проведуть тритижневий навчальний курс щодо порядку дій при управлінні військами та штабних процесів НАТО. Цей курс орієнтований на інструкторів-викладачів, які проводять підготовку та навчання майбутніх офіцерів Нацгвардії.

На відкритті курсу представникам ЗС Канади розповіли про сучасний стан та організацію освітнього процесу в Академії.

Т.в.о. першого заступника начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Володимир Тробюк підкреслив важливість  навчання викладачів, які у майбутньому зможуть навчати курсантів Академії та гвардійців зі всієї України: «Всі міжнародні навчання, які проводяться на базі Академії мотивують нас до розвитку та впровадження нових знань в процес підготовки офіцерів. Загалом в навчанні візьме участь 25 викладачів, які мають на меті підвищити професійну спроможність».

Проводити заняття прибула група іноземних інструкторів з підготовки штабів, які вже мають чималий досвід.

«Ці курси-чудова можливість підтримувати співпрацю між Національною гвардією України та Збройними силами Канади. Наші інструктори поділяться досвідом з учасниками курсу та запропонують нові підходи та техніку навчання курсантів. Я вірю, що ці курси будуть продуктивні, адже ви маєте чітке розуміння того, що знання треба передавати далі і це поступовий процес», - зазначив офіцер взаємодії з НГУ від Об’єднаної оперативно-тактичної групи «Україна» ЗС Канади (UNIFIER), радник Національної гвардії України капітан Корі Анхорн.

Офіцери Збройних Сил Канади будуть викладати курс, який складатиметься з трьох основних напрямів – філософія командування, порядок дій при управлінні військами та порядок роботи з картами НАТО. По закінченню навчання на кожному етапі буде проведений тест для аналізу роботи групи та засвоєння матеріалу.

Це перші подібні навчання для категорії викладачів, які мають стати основою майбутньої роботи Канадської групи щодо професійної підготовки особового складу Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ