новини

Курсанти-випускники пройшли інтенсивний курс стрільб на Башкирівському полігоні (відео)

04.10.2018 19:45

В рамках комплексних занять курсанти командно-штабного факультету Національної академії Національної гвардії України виконали вправи стрільб з різноманітних видів зброї й техніки на полігоні 92-ої бригади Збройних Сил України. Гвардійці стріляли із озброєння БТР-4Е «Буцефал» та БТР-3Е та станкового противотанкового гранатомету СПГ- 9М.

Основний наголос лягав на ведення та корегування вогню та облаштування вогневої позиції – ці та інші заняття у комплексі спрямовані на формування системних знань та навичок у майбутніх офіцерів.

«Одним із найважливіших елементів є, безперечно, практична складова. Ми намагаємось створити всі необхідні умови, щоб на полігоні, майбутні офіцери ефективно використовували час. Сьогодні курсанти-випускники відпрацювали порядок установки і зняття озброєння і звісно ж виконали бойові стрільби. Спостерігаючи за випускниками, я бачу високу вмотивованість й готовність виконувати поставлені завдання», - зазначив заступник начальника кафедри озброєння і стрільби полковник Володимир Афанасьєв.

Ознайомившись із рішенням старшого начальника та чітко оцінивши ситуацію, курсанти-випускники здійснювали управління вогнем та особисто виконували вправи.

«Протягом навчання ми виїжджаємо в навчальний центр та полігон в Башкірівці для практичного відпрацювання навичок, які опанували в Академії під час теоретичної частини. Звичайно, я хвилювався перед стрільбами, але коли зробив влучний постріл в ціль – одразу відчув впевненість в собі», - розповідає  курсант командно-штабного факультету Микола Демянішин.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ