новини

Курсанти новоствореного факультету логістики Академії Нацгвардії практикувались в навчальному центрі

06.10.2018 13:34

В Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України майбутні офіцери  факультету логістики пройшли комплексно-польові заняття.

З вересня цього року в Академії Національної гвардії України був створений факультет логістики, який займається підготовкою фахівців за напрямками: озброєння та військова техніка й забезпечення військ.

«Під час комплексно-польових навчань ми моделюємо ситуації, в яких можуть опинитися підрозділи Нацгвардії і відповідно до цього ставимо завдання курсантам. Так майбутні офіцери отримають необхідні практичні навички управління, дій та способи вирішення цих завдань. Курсанти по черзі виконують обов’язки керівного та начальницького складу і практикують особисте прийняття рішень, а викладачі, в свою чергу, аналізують дії майбутніх офіцерів і надають рекомендації й поради», - коментує хід проведення занять Заступник начальник факультету логістики по роботі з особовим складом підполковник Ярослав Павлов.

На кожний підрозділ факультету покладені обов’язки відповідно до спеціалізації. Курсанти, які навчаються на фахівців з озброєння та військової техніки, забезпечують розгортання вогневих розрахунків,  ремонтних-майстерень та відповідають за весь технічний напрямок. Перед гвардійцями, які спеціалізуються на забезпечення військ, стоїть завдання харчування особового складу та роботу об’єктів тилу.

Хоча кожен діє за своєю спеціалізацію та відповідає за певний напрямок, вони ще й забезпечують охорону містечка або району дислокації підрозділу. Контрольно-пропускні пункти та патруль постійно напоготові і час від часу відбивають напади умовного противника.

«Під час навчання на факультету логістики важливим є усвідомлення всіх процесів роботи технічних и тилових служб. Тому кожен із нас пробує себе у ролі кухаря, техніка і начальника. Адже коли ми станемо офіцерами, ми повинні розуміти механізм всієї роботи від початку і до кінця. Тільки усвідомлюючи повний цикл роботи чи то технічної , чи то тилової служби, можна зробити правильне рішення, від якого залежить успішне виконання завдання всього підрозділу, – коментує хід занять курсант Олександр Кириченко.

Кожен підрозділ виконав свої завдання за призначенням доповнюючи один одного, як єдиний злагоджений механізм.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ