новини

Курсанти Академії Нацгвардії провели ефективну профорієнтаційну роботу щодо вступу до навчального закладу

09.10.2018 09:54

Гвардійці Академії завітали до 10 шкіл та 5 ліцеїв Харкова і Київа та розказали про навчання в Національній академії Національної гвардії України.

Хто такий гвардієць, які завдання виконує, якими спецзасобами користується  та що треба вміти, аби стати офіцером Національної гвардії України – про все це дізнались школярі під час зустрічі з військовослужбовцями.

Курсанти – зв’язківці провели агітаційну роботу із учнями шкіл Харкова. Вони продемонстрували новітні технології зв’язку та їх дію під час командної роботи.

«Гвардійці навчили мене користуватися справжньою радіостанцією. На практиці це легше, ніж я гадав. Я вдячний курсантам, така агітація допомагає нам – школярам більше дізнатися про військові професії» - розповідає учень школи №155 Владислав Шевченко.

Військовослужбовці Київського факультету розповіли киянам про переваги служби за контрактом у лавах Національної гвардії України, а школярам надали інформацію про можливість вступу на навчання до Національної академії. Школярі отримали буклети та брошури з детальною інформацією та посиланнями на центри комплектування Національної гвардії України.

Від командно-штабного факультету агітаційні заходили проводили курсанти, які брали участь у бойових діях та мають досвід служби у частинах Нацгвардії. Вони відвідали кадетів Харківського державного спорт-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою. Гвардійці з власного досвіду розповіли, що таке справжня служба та захист своєї країни.

«У житті кожної молодої людини є момент, коли необхідно прийняти одне з найважливіших рішень - обрати майбутню професію. Тому зараз вам необхідно зважити всі фактори і зробити правильний для себе вибір. Багато школярів вагаються у виборі майбутньої професії і не достатньо інформовані стосовно військових  закладів вищої освіти, тож ми допомагаємо молодим людям зупинити свій вибір», - розповів курсовий офіцер командно-штабного факультету лейтенант Антон Чумак.

Також він запросив учнів відвідати розташування факультету під час дня відкритих дверей та на власні очі побачити, як проходить навчання та підготовка майбутніх офіцерів. Зустріч закінчилася спільним фотографуванням. Кадетам, які хотіли приміряти на себе екіпіровку військовослужбовців, курсанти з радістю допомогли у цьому.

Курсанти побажали майбутнім абітурієнтам Харкова та Києва успішно скласти ЗНО та запросили на день відкритих дверей Академії Нацгвардії, який відбудеться 12 жовтня.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ