новини

Майбутні спецпризначенці вдосконалили свої навички на занятті з тактико-спеціальної підготовки

10.10.2018 17:56

Одним з найбільш відповідальних завдань підрозділів спеціального призначення є розшук та затримання озброєних злочинців, фізичне захоплення будівель, звільнення заручників та виконання інших службових завдань, які пов’язані з підвищеною суспільною небезпекою.

Невідкладні спеціальні заходи щодо розшуку і затриманню озброєних злочинців потребують ретельної підготовки, високої професійної майстерності особового складу, використання ними різноманітних тактичних прийомів і способів затримання.  

В Навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України з курсантами командно-штабного факультету відбулися заняття з тактико-спеціальної підготовки в умовах максимально наближених до бойових.

Курсанти вдосконалили свої індивідуальні навички у поводжені зі зброєю, тактику дій при пересуванні на полі бою та  відпрацювали питання щодо надання медичної допомоги пораненим під час контакту з противником.

«Реалії сучасного світу показують, що роль підрозділів спеціального призначення надзвичайно важлива, адже саме ці хлопці здатні за лічені хвилини прийти на допомогу кожному з нас. Майже кожного дня  спецпідрозділи беруть участь у знешкодженні незаконних збройних формувань, злочинців та порушників, звільненню заручників, штурм та захоплення будівель, проведення розвідувальної діяльності є важливим і, в той же час, не простим елементом виконання поставлених перед нами завдань. Саме на таких заняттях ми отримуємо навички, які обов`язково знадобляться нам у майбутньому при виконанні спеціальних та бойових завдань», - зазначив курсант групи спеціального призначення Тихон Яводчак.

Під час навчання та підготовки майбутніх офіцерів спеціального призначення значна кількість часу приділена практичним тренуванням стрільби, тактиці різнопланового штурму, а також елементам рукопашного бою.

«Організація та проведення спеціальних операцій, складна вже сама по собі, і тому потребує високої підготовки кожного військовослужбовця, адже від їх дій залежить не лише виконання поставленого бойового завдання, але і життя та здоров`я цивільних громадян та своїх товаришів. Кожному виду спецоперації, що проводять підрозділи спеціального призначення, притаманні свої особливості, які виражаються в різних тактичних прийомах ведення спеціальних заходів та технічних засобів. Тому завдання викладачів кафедри тактико-спеціальної підготовки – формування справжнього спецпризначенця, який готовий до виконання всіх поставлених завдань», - прокоментував доцент кафедри управління повсякденною діяльністю підполковник Максим Голубок. 

Заняття пройшло на високому рівні, курсанти відпрацювали всі навчальні питання, отримали «добрі» та «відмінні» оцінки та з нетерпінням чекають наступних занять.

Автор: капітан Артем Бондаренко 

Фото: курсант Богдан Бойко