новини

Комплексний польовий вихід курсантів Київського факультету

14.10.2018 15:41

Курсанти третього та четвертого років навчання Київського факультету вже протягом тижня вдосконалюють свої практичні навички на польовому виході. Заняття проходять на базі Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів Національної гвардії України військової частини 3070.

Програмою виїзду передбачено заняття з автомобільної підготовки, практичного водіння бойової техніки, бойового застосування озброєння, бойового забезпечення, на якому  курсанти відпрацювали  питання ведення розвідки засідкою, взводу на маршруті та у похідній охороні, організацію привалу. Зі стрілецької зброї та вогневої підготовки вони виконували вправи навчальних стрільб та відточували дії підрозділу під час розшуку та знешкодженні диверсійно-розвідувальних груп противника під час занять з тактичної підготовки військ.

«Вже майже мій останній полігон у якості курсанта. Я люблю такі заняття, адже після них ти набагато впевненіший у собі і більше усвідомлюєш покладену на військовослужбовця відповідальність. Щодня ми сидимо в аудиторіях, збагачуємо свої теоретичні знання, звичайно, ми їх відпрацьовуємо практично, але саме тут на стрільбищі при використанні озброєння у повній, ти  відчуваєш усю міць та можливості НГУ. Я повернуся втомленим але задоволеним та гордим», - поділився враженнями курсант четвертого року навчання сержант Дмитро Януль.

Протягом  тижня військовослужбовці знаходяться в польових умовах, де відточують свої практичні навички, вони набудуть безцінного досвіду, який передаватимуть вже своїм підлеглим у військах.

«Поставленні завдання виконуються у повному обсязі. Я задоволений злагодженою роботою як науково-педагогічних працівників так і курсантів факультету», - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки   начальника кафедри службово-бойового застосування підрозділів Національної гвардії України підполковник Андрій Плаксін.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

Фото автора та старшого сержанта Віталія Войчука