новини

Гвардійці Академії проводять профорієнтаційну роботу

17.10.2018 09:23

Курсанти Національної академії Національної гвардії України провели ефективну профорієнтаційну роботу щодо вступу в навчальний заклад на площі Свободи міста Харкова.

Чимало хлопців і дівчат проявили зацікавленість. Багато питали, коли в Академії день відкритих дверей для того, щоб більш наочно побачити, як живуть і чим «дихають» курсанти. Велике зацікавлення викликав  похідний автоклуб-друкарня, на якому в польових умовах та вільний від несення служби час особовий склад Академії переглядає новини, художні фільми та розважальні програми на великому екрані.

Гвардійці поділилися з молоддю особистими враженнями про повсякденне курсантське життя, організацію освітнього процесу та дозвілля.

Також курсанти командно-штабного факультету ознайомили школярів шкіл міста Харкова з перевагами навчання та служби в Національній академії Національної гвардії України.

Військовослужбовці розповіли, що підготовка офіцерів в Академії здійснюється на п’яти факультетах, які дислокуються в місті Харкові і Києві та про перспективи служби у військах за обраними спеціальностями.

У ході спілкування з учнями, курсанти надали вичерпну інформацію щодо організації навчання та дозвілля курсантів, проведення різноманітних cпортивних та культурних заходів. Школярі дізналися про гідне матеріальне, речове забезпечення військовослужбовців, наявність усіх необхідних передумов для просування по службі, самореалізацію та набуття професійних умінь та навичок.

«Ми пояснили учням переваги навчання в Національній академії у порівнянні з іншими навчальними закладами. Протягом агітації, чимало молоді зацікавилося військовою службою та навчанням», -  розповідає старший солдат Андрій Чекан.

Військовослужбовці залюбки відповідали на запитання, які цікавили учнів з приводу вступу до навчального закладу.

«Такі заходи допомагають зробити правильний вибір на майбутнє і сьогодні я дійсно побачив, які можуть бути переваги під час навчання в Національній академії Національної гвардії України», - поділився своїми думками учень  школи  № 146 Дмитро Корнієнко.

Керівництво шкіл подякували представникам Академії за цікаву та змістовну зустріч, а вони, в свою чергу, побажали хлопцям та дівчатам зробити правильний вибір для здобуття вищої освіти.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ