новини

В Академії Нацгвардії з фахівцями фізичної підготовки і спорту проведено навчально-методичні збори

18.10.2018 18:14

Протягом двох днів на базі Національної академії проходили навчально-методичні збори з начальниками фізичної підготовки і спорту Національної гвардії України.

Під час зборів учасники відпрацювали питання удосконалення нормативно-правової бази з фізичної підготовки, стандартизували порядок організації, контролю та обліку фізичної підготовки у Національній гвардії України  та визначили пріоритетні завдання, спрямовані на розвиток навчально-матеріальної бази з фізичної підготовки у військових частинах НГУ. Незважаючи на нетривалий термін зборів, у військовослужбовців чітко відслідковувалося професійне зростання та велике бажання навчатись.

«Учасники збору отримали практичні навички у проведенні контрольних заходів з фізичної підготовки. Ми провели перевірку теоретичних знань, методичних вмінь та практичних навичок у проведенні різних форм фізичної підготовки. Сумісно з науково-педагогічним складом кафедри фізичної підготовки та спорту Академії та військовослужбовцями підрозділів НГУ обговорили пропозиції щодо удосконалення системи фізичної підготовки. Даний захід являється ефективним засобом підвищення професійної підготовленості офіцерів-фахівців фізичної підготовки і спорту», - зазначив начальник  відділу фізичної підготовки і спорту Головного управління НГУ полковник Сергій Лещеня.

Тимчасово виконуючий обов’язки  начальника кафедри фізичної підготовки та спорту Академії підполковник Олександр Хацаюк провів групове заняття, під час якого розглянув питання спеціальної фізичної підготовки та фізичного тренування військовослужбовців Національної гвардії України.

«Під час зборів з військовослужбовцями практично проведено показові заняття з рукопашного бою та методики проведення ранкової фізичної зарядки. Крім  цього, відпрацьовано ряд лекцій, які спрямовані на підвищення методичних знань учасників збору. Можна з впевненістю сказати, що під час зборів офіцери удосконалили методичні знання», - підсумував начальник служби навчально-методичної та аналітичної роботи підполковник Сергій Забродський.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ