новини

Інструктори Збройних сил Канади провели курс для викладачів Академії

19.10.2018 18:36

У Національній академії Національної гвардії України за участю інструкторів місії UNIFIER Збройних сил Канади пройшли тритижневі курси для науково-педагогічних працівників навчального закладу. Курс був спрямований на вивчення питань порядку дій при управлінні військами та штабних процесів НАТО.

По завершенню занять до присутніх звернувся офіцер взаємодії з НГУ від Об’єднаної оперативно-тактичної групи «Україна» ЗС Канади (UNIFIER), радник Національної гвардії України майор Корі Анхорн, який окреслив поточну роботу місії та майбутні перспективи щодо навчання гвардійців.

«Основна мета нашої співпраці – це довготривала робота, яка дійсно буде мати продовження. Наші інструктори поділилися досвідом з учасниками курсу та запропонували нові підходи та техніку навчання курсантів. Я задоволений активною взаємодією між учасниками та викладачами. І у нас є велике бажання як серед операцій UNIFIER, так і серед союзних сил працювати з Національною гвардією України та підтримувати довготривалі відносини. Ми стоїмо поруч з вами, адже саме так роблять партнери», - зазначив майор Корі Анхорн.

Заняття проходили в декілька роздільних етапів. Викладачів ознайомили з теоретичними аспектами, де вони вивчали систему позначень в НАТО та децентралізацію командування, а потім відпрацювали завдання імітованих конфліктів на картах та макетах місцевості. Головний акцент робився на подальшому використанні матеріалу при проведенні лекційних, семінарських та практичних занять з курсантами. Протягом наступного місяця викладачі Академії проаналізують можливості імплементування матеріалів у навчальний процес курсантів та відправлять відповідні висновки інструкторам місії UNIFIER. За підсумками навчання, сертифікати про закінчення курсу отримали 28 викладачів Академії.

«Хочу подякувати за плідну працю та за курс, який був наданий нашим науково-педагогічним працівникам. Для нас важливо, щоб ті знання, які ви надали викладачам, ми пов’язали з нормативно-правовою базою, яка наразі існує в Академії. На прикладі такого курсу ми готуємо викладачів та курсантів до участі у спільних навчаннях з країнами НАТО», - зазначив т.в.о. першого заступника начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Володимир Тробюк

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ