новини

Офіцери Академії практично відпрацювали нормативи з вогневої підготовки

23.10.2018 16:59

У вогневому комплексі Національної академії Національної гвардії України  з офіцерським складом відбулись практичні заняття зі стрільби.

Офіцери Академії виконували контрольні стрільби з пістолета Макарова в рамках програми планових занять з вогневої підготовки. Заняття включали в себе тестування щодо будови та основних характеристик пістолета 9 мм ПМ, виконання нормативів неповного розбирання і збирання того ж пістолета та виконання вправи  стрільб.

«Характерною ознакою кожної професійної армії є підготовка та вишкіл її бійців, тому і в Академії приділяється величезна увага вогневій підготовці. Вогнева підготовка одна із ключових сфер компетентності офіцера. Кафедра озброєння та стрільби проводить роботу, щоб вогнева підготовка проводилася на постійній, систематичній основі, ми приділяємо максимум зусиль, щоб наші офіцери були справжніми професіоналами», - зазначає старший викладач кафедри озброєння та стрільби підполковник Сергій Бородін.

Під час відпрацювання вправи, офіцери продемонстрували високий рівень підготовки.

«На мою думку, кожен досвідчений офіцер повинен удосконалювати свої стрілецькі навички, адже ця справа є невід’ємною частиною військової служби. Я із задоволенням ходжу на планові стрільби. Головне не втрачати інтерес та проявляти старанність. Також постійні практичні стрільби дають впевненість у володінні стрілецькою зброєю», - розповідає офіцер відділу по роботі з особовим складом майор Микола Черніченко.

Проведення практичного заняття з вогневої підготовки дозволило в черговий раз підвищити професійні навички військовослужбовців Національної академії Національної гвардії України.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ