новини

Курсанти-гвардійці провели підривні роботи на полігоні

23.10.2018 17:18

На базі тактичного поля навчального центру Академії з курсантами командно-штабного факультету провели заняття з військово-інженерної підготовки.

Цього разу курсанти ознайомлювалися з порядком підривання одиночних зарядів та елементів конструкцій.

Начальник інженерної служби підполковник Руслан Бутко нагадав гвардійцям порядок виготовлення запальних трубок. Щоб курсанти могли чітко уявляти сам процес і наслідки роботи з вибухівкою, викладачі справили демонстраційний підрив невеликого тротилового заряду.

«Під час служби в Нацгвардії виникають завдання різного характеру й інколи доводиться мати справу з підривними роботами. Наприклад, для подолання або знищення перешкоди, яку неможливо усунути іншим способом. Командир будь-якої ланки має вміти працювати з вибуховими речовинами з тим, щоб у будь-яку мить бути у змозі виконати поставлене завдання, при цьому чітко усвідомлюючи, скільки сил, засобів та часу буде витрачено. Для цього кожен курсант під час навчання готує вибуховий заряд і сам його підриває. Цього разу ми здійснювали підриви тротилу масою від 200 до 400 грам»,– зауважив підполковник Руслан Бутко.

Аби виробити почуття особистої відповідальності за виконання підривних робіт, курсанти власноруч виготовлювали  одиночні заряди і під пильним наглядом викладачів вогневим способом здійснювали підрив.

«Все відбулося чітко, впевнено, без метушні, хоч для нас це і було вперше. Ми усвідомлювали всю важливість даних занять, тому дуже уважно дотримувались заходів безпеки, на яких зауважували викладачі. Коли відчуваєш вибух власноруч закладеного підривного заряду, аж серце завмирає. Я впевнений, що отримані знання та набуті навички допоможуть нам, як майбутнім офіцерам при проходженні служби», – поділився своїми враженнями сержант Олександр Ковальов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ