новини

В Академії Нацгвардії пройшов тренінг щодо впровадження ґендерного підходу в навчальний процес

25.10.2018 17:21

З метою всебічного інтегрування ґендерного компоненту у навчальні програми освітніх закладів сектору безпеки та оборони, в Академії Національної гвардії пройшов тренінг. Участь в якому взяли ґендерна експертка Головного управління Національної гвардії України Наталія Орловська та викладачі навчального закладу.

Протягом трьох днів учасники тренінгу активно працювали над питанням ґендерного підходу в освіті та намагалися віднайти шляхи впровадження ґендерного компоненту в навчальні програми Академії.

«Академія Національної гвардії завжди відкрита до нових знань, до нових підходів, до пошуку шляхів вирішення та впровадження ґендерного підходу. На сьогодні питання ґендерної рівності стає здебільш актуальним, та я можу сказати, що керівництво Академії, викладачі, курсанти розуміють важливість цієї проблеми. В Академії завжди був осередок, який несе ідею ґендерної рівності, та з кожною нашою зустріччю він розширюється. Коло людей, які розуміють важливість питань ґендеру та включаються в процес впровадження в освіту збільшується. І це є великим кроком для подальшого розвитку», - зазначила Наталія Орловська.

Під час зустрічі учасники тренінгу розкрили основні положення законодавчої бази України та міжнародної спільноти щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, обговорили питання ґендерного виміру сучасної освіти, основи концепції ґендерного мейнстрімінгу та практично відпрацювали застосування ґендерного компоненту в навчальний процес та дисципліни.

Вже 1 листопада представники робочої групи Академії Нацгвардії з питань імплементації Резолюції РБ ООН №1325 «Жінки, мир, безпека» в секторі безпеки і оборони України візьмуть участь у практичному семінарі, що стосується інтегрування ґендерного компоненту у навчальні програми навчальних закладів сектору безпеки і оборони.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ