новини

Святковий концерт на честь визволення нашої держави

26.10.2018 17:29

В Академії відзначили День визволення України від фашистських загарбників. 74 роки відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена, але подвиги наших героїв в пам’яті поколінь будуть жити вічно.

Для присутніх ветеранів, почесних гостей та працівників Академії було організовано святковий концерт.

«Довгі роки випробувань стали ціною сьогоднішнього миру, але наша пам'ять, наші серця крізь роки бережуть глибоку вдячність воїнам-визволителям. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Давайте шанувати героїв, які дійсно боролися за свої родини, за свою країну і за свободу. Ми дякуємо всім захисникам нашої держави за можливість жити в мирі та злагоді. Низький уклін ветеранам і довгих та щасливих років життя», - відкрив захід заступник начальника Академії по роботі з особовим складом полковник Микола Товма.

Спогадами та власними переживаннями  про воєнні часи  поділився із присутніми ветеран Другої світової війни, колишній в’язень концтаборів, а нині харківський професор Ігор Маліцький.

«Саме на українській землі у роки Другої світової війни визначалася подальша доля людства - тут відбулися одні з наймасштабніших битв. Я переконаний, що українська нація може сміливо називати себе партизанською і це є невід'ємною складовою нашої історії. А курсанти Академії - молоді, патріотичні фахівці, які здатні розбудовувати нашу незалежну державу. Тож, хай Україна живе і процвітає», - звернувся до присутніх ветеран.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військовослужбовців, які віддали своє життя за мир, свободу та незалежність нашої країни. Курсанти поклали квіти до Стели героїв навчального закладу.

Зі святом усіх присутніх привітали духовий оркестр Академії та вокальний гурт «П’ять стихій», які виконували патріотичні та військові пісні.

Пам’ятаймо славну історію нашого народу, славімо наших ветеранів, наших героїв!

Довідка:

Малицький Ігор Федорович (народився 12 лютого 1925 у м. Харків) — капітан у відставці, ветеран Другої світової війни, почесний громадянин міста Харкова. На початку травня 1945 року брав участь у повстанні та з групою в’язнів пішов на зустріч визволителям. Нагороджений урядовими нагородами за вагомий внесок у розвиток ветеранського руху, військово-патріотичного виховання молоді, відданості справі, активну життєву позицію.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ