новини

«Командири завжди цінують підлеглих, які активно розвиваються», - аташе з правоохоронних питань посольства Франції в Україні

08.11.2018 18:29

Аташе з правоохоронних питань Посольства Французької республіки в Україні полковник Жан-Люк Ломон зустрівся з викладачами французької мови, офіцерами та курсантами Національної академії Національної гвардії України.

Під час зустрічі присутні обговорили систему підготовки офіцерів у Франції, особливості проходження служби та питання гендерної рівності у Жандармерії Франції. Полковник Жан-Люк Ломон відмітив, що у їх правоохоронному формуванні, кількість жінок сягає 30 відсотків, проте вони прагнуть досягти 50-ти.

Крім того, аташе розкрив перспективи співпраці з питань вивчення французької мови в Академії та розширення програми обміну досвідом між Академією та школою офіцерів Національної жандармерії Франції. Він відзначив, що між французькою Жандармерією та українською Нацгвардією досить тісні зв’язки.

«Французька республіка зараз співпрацює з Україною в багатьох напрямках, і один з них повністю призначений Національній гвардії України. В рамках цієї співпраці важливою одиницею виступає Академія. Мене радує той факт, що курсанти та офіцери Національної гвардії наполегливо вивчають французьку мову. Я запевняю кожного з вас, якщо гарно опануєте програму навчання, перед вами відкриються нові неосяжні перспективи. Міжнародне співробітництво в Україні розвивається стрімкими темпами і саме ви маєте стати фундаментом побудови міцної правоохоронної структури з урахуванням кращого сучасного міжнародного досвіду», - звернувся до гвардійців аташе.

Полковник Жан-Люк Ломон вручив 17 сертифікатів військовослужбовцям, які навесні цього року складали тестування.

З метою підтримки викладачів французької мови в Академії аташе з правоохоронних питань Посольства Франції в Україні передав засоби для мовного відділу Академії, а саме - ноутбук, кольоровий лазерний принтер для ефективного проведення навчальних занять.

Начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський висловив слова вдячності представникам Французької республіки та наголосив на важливості вивчення іноземних мов, як для військовослужбовців Академії, так і для Національної гвардії в цілому.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ