новини

Курсанти Академії Нацгвардії долучились до написання «Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності»

09.11.2018 18:59

У день української мови та писемності курсанти Національної академії Національної гвардії України взяли участь у написанні «Всеукраїнського радіодиктанту національної  єдності».

Захід пройшов в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна.

Унікальний авторський текст підготував доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Усі учасники акції переглянули короткий репортаж про те, як відбувався радіодиктант у 2017 році, згадали деякі правила правопису, а потім під диктовку написали текст. Диктант традиційно складався  близько з 150 слів та мав назву «Крила України».

Гвардійці отримали можливість не лише перевірити свій рівень знань з орфографії та пунктуації, а й продемонстрували свою єдність та щире бажання досконало знати українську мову.

«Диктант загалом мені дуже сподобався, було багато цікавої інформації. Олександр  Авраменко дуже виразно і чітко читав. Сьогодні, ми ще раз впевнились в тому, що Україна – єдина, що мова – наш безцінний скарб, і обов’язок кожного з нас, як громадянина України його оберігати та шанувати», - зазначив старший солдат Павло Сторожук.

Усі бажаючі мали можливість надіслати власноруч написаний текст для перевірки на адресу Українського радіо.

Довідка:

Цю унікальну акцію Національна радіокомпанія України започаткувала ще у 2000 році. Відтоді щороку українці можуть брати участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати наскільки добре знають рідну мову, а ще — продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою і зберегли її для нащадків.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ