новини

В Академії Національної гвардії розглянули актуальні питання освіти і науки

13.11.2018 17:45

У Національній академії Національної гвардії України пройшла VІ міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання освіти і науки». Конференція проводилася за ініціативою та при сприянні Харківської обласної громадської організації «Культура Здоров’я» і за участю українських та зарубіжних закладів вищої освіти, які виступили дистанційно.

Захід присвячено теоретичним і практичним питанням у освітній та науковій галузі, пошуку нових підходів у вирішенні сучасних проблем в освіті.

У конференції взяли участь як досвідчені вчені, доктори наук, професори, так і ті, хто тільки починає свій науковий шлях – магістри, аспіранти, ад’юнкти.

Конференція пройшла на восьми секційних засіданнях. У процесі роботи науковці обговорили сучасні методологічні та теоретичні аспекти досліджень філософії, соціології, педагогіки, психології, медицини; технологічні та методичні основи наукових досліджень; соціально-психологічні проблеми організації та управління; сучасні реалії та перспективи розвитку, навчання, виховання, соціалізації осіб з особливими потребами; соціальні комунікації.

«Освіта – це фундамент держави, суспільства, це те, на чому базується все функціонування нашої країни. Такі заходи проводяться з метою залучення суспільного інтересу до освіти, пропаганди досягнень України у цій сфері, формування єдиного освітнього простору», - зазначив професор кафедри психології та педагогіки Юрій Мельник.

Одним з етапів конференції було проведення майстер-класів, де курсантів Академії ознайомили з організацією та методиками науково-дослідної роботи, розробками ментальних карт, ефективними методами запам’ятовування інформації тощо.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ