новини

Строковці батальйону відвідали музей історії Національної академії

15.11.2018 17:53

Солдати батальйону забезпечення навчального процесу, які проходять первинну військову підготовку ознайомилися з минулим та сьогоденням військового навчального закладу.

Щоб військовослужбовці краще усвідомлювали задачі, які вони будуть виконувати, працівник музею  Марина Олександрова познайомила їх з історією та традиціями Національної академії Національної гвардії України.

«Наш заклад має багаторічну історію. Академія завжди пам'ятає і шанує своє минуле, адже у нас чітко розуміють, що перспективне майбутнє будують на міцному фундаменті - історії і традиціях», - зазначила Марина Олександрова.

Під час екскурсії Марина Олександрова згадувала всі важливі дати і цікаві факти з історії навчального закладу, попутно демонструючи шлях розвитку Академії на експонатах музею.

Військовослужбовці батальйону ознайомились зі стелою героїв-гвардійців та випускників Академії, які загинули під час виконання свого боргу в зоні проведення операції об’єднаних сил. Вони мали змогу побачити деякі особисті речі загиблих, зразки озброєння і навіть український прапор з побажаннями бійців на ньому.

«Мені дуже сподобалася екскурсія саме за наявність цікавих предметів й відчутний дух давнини в музеї. При цьому помітно, що Національна академія водночас пам’ятає про минуле й впевнено йде в майбутнє», - поділився враженнями солдат Євген Артьоменко.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ