новини

В Академії Нацгвардії міжнародні фахівці навчають курсантів, як стати справжніми лідерами

20.11.2018 19:13

В Національній академії Національної гвардії України розпочався модуль з питань лідерства  із залученням міжнародних експертів. Це фінальний модуль, який є частиною інтенсивного курсу, що проводиться за сприяння Програми Професійної підготовки Україна-НАТО.

Перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов привітав учасників з початком нового модулю.

«Гвардійці Академії протягом року вже мали змогу дізнатися багато корисної інформації, яка є вкрай актуальною на світовому рівні. І цього разу, під час останнього модулю, курсанти дізнаються про можливості свого подальшого професійного зростання, як майбутніх лідерів військових колективів. Хочу висловити слова вдячності представникам НАТО та лекторам курсу за важливі знання, які отримують від вас майбутні офіцери Національної гвардії України. Ви дійсно допомагаєте нам сформувати професійних та обізнаних фахівців для гвардії і ми дуже цінуємо нашу плідну співпрацю»,  - зазначив він.

Навчальний модуль розрахований на три дні. Проходить навчання група, яка складається з 55 курсантів Академії. Модуль  включає лекції, практичні заняття, роботу в групах та вправи на лідерську тематику.

«Наша спільна робота надає можливість майбутнім захисникам держави подивитися на речі по новому. Формуючи свідоме молоде покоління, ми закладаємо основу для високоосвіченого суспільства у майбутньому. Наше спільне завдання – виховати  амбіційних людей, якими буде пишатися Україна, вам варто лише проявити лідерські якості і жагу до пізнання. Саме ви - майбутнє покоління і  лідери, які будуть імплементувати зміни в Національній гвардії України.  Бажаю вам успіху », - зазначив керівник Програми Професійної підготовки Україна-НАТО Ове Уруп-Медсен.

Протягом дня, спеціалісти з питань лідерства прочитали лекції та провели практичні заняття, на яких курсанти в ролі лідерів вчились приймати рішення. Учасники модулю активно працювали в групах над практичними завданнями під керівництвом фахівців.

Присутніх розподілили на групи для того, щоб в таких мікроколективах учасники мали змогу відпрацьовувати поставлені завдання.

«Україна і Канада історично мають тісні двосторонні стосунки і з кожним роком лише поглиблюють співпрацю. Для Національної гвардії ви представляєте чудовий потенціал і я впевнений, що Україна досягне стратегічних цілей завдяки вам. Протягом трьох днів я розповім про власний 35-річний досвід служби і це в більшості будуть поради, як бути справжніми лідерами. Ви повинні запам’ятати, що лідерство – це мистецтво, навички якого можна здобути, навчаючись. Лідерами не народжуються, лідерами стають і в цьому ми вам допоможемо», - звернувся до присутніх військовий аташе посольства Канади в Україні полковник Брайан Ірвін.

По завершенню курсу усі учасники отримають сертифікати .

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ