новини

Академія Нацгвардії поповнилась 55 амбіційними лідерами

22.11.2018 19:46

У Національній академії Національної гвардії України завершився фінальний модуль з питань лідерства в рамках вступного курсу НАТО для майбутніх офіцерів.

Курс започатковано цього року і проводиться в Академії за сприяння Програми Професійного Розвитку Україна-НАТО. Взагалі курс складався з чотирьох модулів і був спрямований на вивчення питань стратегічних комунікацій, кризового менеджменту, ґендеру та лідерства. Всі чотири модулі були представлені для однієї аудиторії в 55 курсантів Академії Нацгвардії.

Протягом трьох днів, учасники модулю з лідерства ознайомились з сучасними підходами та принципами військового лідерства, навчилися розрізняти поняття лідерства та менеджменту.

Курсанти на практиці відпрацювали питання особливостей лідерства в умовах невизначеності та за різних обставин. Головний акцент був спрямований на основних засобах мотивації та делегування. Гвардійці активно працювали в групах під керівництвом міжнародних фахівців.

За словами організаторів курсу, спільна робота, а саме підготовка слухачів та спільна співпраця носить конструктивний і позитивний характер та  веде до зближення відносин між Україною та країнами Євросоюзу.

На фінальній церемонії з вітальним словом звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський: «Вітаю Вас із завершенням четвертого і останнього в цьому році модулю. Колектив Національної академії не стоїть на місці. Всі працівники навчального закладу прикладають максимум зусиль, щоб створити всі умови для належної підготовки майбутніх офіцерів. Ми активно впроваджуємо міжнародний досвід у навчальний процес і з відповідальністю ставимося до подальшого розширення співпраці з міжнародними партнерами. У 2018 році у рамках співпраці між Програмою Професійного Розвитку Україна-НАТО та Академією Нацгвардії було створено навчальну платформу, метою якої є проведення курсів та навчання військовослужбовців Академії та Національної гвардії України, на яких будується діяльність НАТО. На наступний рік ми плануємо проводити подібні заняття як з курсантами, так і офіцерами навчального закладу. Я впевнений, що 2019 рік буде плідним та насиченим».

Після завершення модулю, усі учасники отримали сертифікати та подарунки від організаторів вступного курсу НАТО.

«Хочу подякувати керівництву Академії за плідну співпрацю з нашою командою. Програми НАТО працюють в Україні більше 10 років. Вони являються потужною підтримкою для професійного розвитку персоналу в секторі безпеки та оборони. З Академією ми працюємо з 2015 року. Ця співпраця з кожним роком лише поглиблюється. І тому є підтвердження – пілотний курс НАТО, який пройшли курсанти Національної академії. В подальшому ми ставимо більш амбіційні цілі, а саме створення нового підрозділу Євроатлантичної інтеграції, що надасть змогу організовувати роботу на новому та більш якісному рівні», - зазначив голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

Також цього дня в Академії урочисто відкрили лінгафонний кабінет. Аудиторія обладнана за підтримки посольства Королівства Швеції в Україні та забезпечена новою комп’ютерною технікою, інтерактивною дошкою, мультимедійним обладнанням та SMART TV. Всі комп’ютери мають доступ для мережі Інтернет, що забезпечує швидкий пошук та використання необхідної для навчання інформації.

«Мовний відділ було створено в 2011 році. Наше основне завдання - підготувати військовослужбовців для майбутньої комунікації з іноземними представниками. Допомога іноземних партнерів дійсно суттєво допоможе в навчанні гвардійців», - зазначив т.в.о. начальника мовного відділу підполковник Володимир Гончар.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ