новини

Гвардійці Академії розглянули принципи рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в секторі безпеки та оборони

23.11.2018 14:00

Представники Національної академії Національної гвардії України взяли участь у триденному семінарі щодо врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та антидискримінаційних підходів у системних реформах із залученням громадянського суспільства.

Тренінг проводила Національна консультантка Програми ООН Жінки Олена Суслова.

Протягом тренінгу, військовослужбовці та службовці Академії ознайомились з методикою та набули навичок з питань ефективних міжособистісних комунікацій та трансформацій конфліктів, враховуючи принцип рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків.

Окремо було розглянуто ґендерні концепції, можливі варіанти вирішення проблем, пов’язаних із забезпеченням принципу рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків та антидискримінаційного компоненту.

«У ході тренінгу ми ознайомились із міжнародним та національним законодавством у сфері нерівності та протидії дискримінації, ґендерними концепціями та історією їх формування, а також мали змогу обговорити перспективи й проблеми ґендерної інтеграції в секторі безпеки та оборони, державному та місцевому управлінні», - зазначив заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

По завершенню тренінгу, всі учасники отримали сертифікати.

Поліна Ткач,

фото автора