новини

В Академії розпочалося командно-штабне навчання з офіцерами-магістрами

27.11.2018 18:44

В Національній академії Національної гвардії України зі слухачами випускного курсу оперативно-тактичного рівня проводиться двоступеневе командно-штабне навчання з виконання завдань за темою, що пов’язана з діями бригади оперативного призначення під час здійснення заходів правового режиму надзвичайного стану у відриві від пункту постійної дислокації. Навчання триватимуть протягом тижня та закінчаться практичним етапом проведення спеціальної операції на тактичному полі навчального центру Академії.

Ефективність проведення таких навчань полягає в тому, що одразу всі магістри очної форми навчання мають змогу перевірити на практиці набуті теоретичні знання відповідно до обраного фаху навчання.

Навчання проходять під керівництвом командування оперативно-тактичного факультету та досвідчених фахівців кафедр. Напередодні викладачі пройшли тритижневі курси за участю інструкторів місії UNIFIER Збройних сил Канади, де вивчали питання порядку дій при управлінні військами та штабні процеси НАТО. І наразі практично застосовують матеріали у навчальний процес військовослужбовців.

В перший день навчань слухачі магістратури розглядали питання приведення бригади оперативного призначення у готовність до виконання завдань за призначенням та здійснення маршу бригади оперативного призначення в район виконання завдань.

Кожен з офіцерів діє відповідно до умовно займаної посади, попередньо визначеної керівником навчань.

«Наша головна задача підготувати  висококваліфікованого офіцера, який зможе приймати вчасні та обгрунтовані рішення не тільки в звичайних ситуаціях, а й в кризових. Для цього під час занять ми намагаємося змоделювати та відпрацювати найбільшу кількість можливих нестандартних ситуацій, пов’язаних з діяльністю підрозділів Національної гвардії України. Протягом командно-штабного навчання офіцери будуть виконувати весь комплекс функціональних обов’язків по управлінню військами в складі органу управління, в умовах конкретного безперервного розвитку обстановки, характерної для сучасності», – зазначив доцент кафедри оперативного мистецтва Андрій Чухлатий.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ