новини

Курсанти командно-штабного факультету пройшли підготовку в польових умовах

29.11.2018 18:25

З курсантами другого року навчання командно-штабного факультету пройшов дводенний польовий вихід, під час якого майбутні офіцери застосовували набуті теоретичні знання на практиці.

Під час комплексного польового виходу курсанти відпрацювали дії підрозділу в спеціальній операції з пошуку та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника.

Гвардійці організовували бойову службу в ролі начальника заслону. Після отримання завдання кожен курсант оцінював обстановку, приймав рішення щодо організації служби на схемі та визначав місця розташування спостережних постів, маршрути дозорів і самостійно відпрацьовував бойовий наказ.

«Завдяки практиці на польових заняттях, майбутні офіцери впевнено керують діями підлеглих та навчаються організовувати виконання поставлених перед їх підрозділом завдань. Саме практика управління, практика прийняття рішень на виконання завдань та практика організації служби стане у нагоді нашим курсантам під час проведення військової практики, а також під час виконання завдань на офіцерських посадах в підрозділах Національної гвардії України», - зазначив начальник командно-штабного факультету полковник Вячеслав Овчаренко.

Особовий склад здійснив марш на 18 кілометрів, виявив диверсійно-розвідувальну групу умовного противника та успішно виконав поставлені завдання.

По прибуттю до Академії, на факультеті пройшло підведення підсумків щодо проведення комплексного польового виходу, на якому кращих військовослужбовців нагородили подяками.

Ігор Шепелєв,

Фото автора