новини

В Академії Нацгвардії пройшли масштабні командно-штабні навчання

01.12.2018 14:16

З офіцерами-магістрами відбулись командно-штабні навчання в навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України. Основним завданням навчань було наданням офіцерам необхідних практичних навичок під час виконання завдань за призначенням.

Такі масштабні практичні навчання для офіцерів-магістрів проводились вперше. На час навчань кожен магістр був призначений на відповідну посаду по своєму фаховому напрямку й здійснював командування чи забезпечення підрозділу. Підлеглим особовим складом були курсанти, які теж долучились до практичних занять та мали змогу спостерігати за організацією процесу командно-штабних навчань.

«В ході проведення навчань ми задіяли імітаційні засоби, безпілотні літальні апарати, кінологічну групу та умовну групу незаконних збройних формувань. Таким чином ми створили майданчик для навчань, який максимально імітував реальні бойові дії», - розповідає керівник командно-штабних навчань, Начальник оперативно-тактичного факультету полковник Сергій Павлов.

Окрім магістрів, у навчаннях взяли участь й підготовлені військовослужбовці з військових частин Нацгвардії, які мають багатий бойовий досвід.

«Група, яка діяла у навчаннях під виглядом незаконного збройного формування відпрацювала декілька варіантів зіткнення із нашими силами. Курсанти разом із нашими офіцерами переслідували противника пішим порядком та на машинах, діяли у пошукових групах, групах блокування та виявляли вибухові речовини», - ділиться враженнями офіцер-магістр капітан Андрій Лукашанець.

Багато увагу приділялось й логістичному забезпеченню. Призначені офіцери на посаду заступників командирів по технічному напрямку здійснювали контроль переміщення техніки й евакуації пошкоджених машин. В свою чергу заступники командирів з тилового забезпечення організовували розміщення особового складу й харчування впродовж виконання завдань.

По закінченню командно-штабних навчань було проведено повний аналіз дій, як підрозділів в цілому, так і окремих посадових осіб.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ