новини

Курсант Київського факультету розповів, як обрав шлях військового

03.12.2018 18:08

Серед курсантів Київського факультету є гвардієць, який з перших днів первинної військової підготовки проявив себе, як справжній лідер, що готовий вести за собою людей.

Курсант першого року навчання солдат Артем Воробйов народився на Сумщині у місті Шостка, де отримав середню освіту у Навчально-виховному комплексі №1. Він весь час займався спортом, а у старших класах захопився пауерліфтингом. І вже у шістнадцять років став Майстром спорту серед юніорів з жиму лежачи: штанга вагою сто двадцять кілограмів принесла йому перемогу у ваговій категорії до сімдесяти п'яти кілограмів. Також серед захоплень юнака були народні танці, протягом восьми років він займався та виступав у складі Шосткінського ансамблю пісні і танцю.

«Вже після дев’ятого класу я серйозно почав думати про майбутню  професію. Мене завжди приваблювала військова справа, форма, дисципліна, вишкіл. Свій вибір я зробив впевнено – я вирішив стати офіцером Нацгвардії,  саме тут я бачу перспективи для розвитку», - натхненно розповідає юнак.

За рік до вступних іспитів він розпочав підготовку до навчання та служби. Дізнавшись про це, батьки спочатку вагались у виборі сина, але рішучість хлопця з часом впевнила їх у вірності обраного шляху.

«Спочатку ми були занепокоєні рішенням сина, адже мало хто з його однолітків обрав для себе долю військового. Але коли він пояснив свої наміри, то сумнівів не лишилось. Відтепер вся сім’я дуже пишається вибором нашого захисника,» - ділилася мати Оксана Воробйова.

«На навчання до Національної академії Національної гвардії України повинні йти лише за покликом, ті, хто добре розуміє, що таке військова справа і готові до випробувань», - гордо заявляє Артем.

Одразу після вступу, під час первинної військової підготовки тверді наміри та таланти хлопця не залишився не поміченими. І вже на першому ж тижні проходження служби він був призначений  на посаду командира відділення.

«Артем завжди допоможе, дасть пораду. Він винахідливий та дуже хоче досягти успіху у військовій справі. На мою думку, він гарний командир, з яким можна йти у бій та розділити всі сторони служби», - розповідає курсант першого року навчання солдат Іван Пересада.

Наразі юнак відмінник у навчанні, проходить службу та мріє про лейтенантські погони. Ми впевнені, що він стане гідним офіцером та прославить наш навчальний підрозділ у військах.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

фото автора та з власного архіву солдата Артема Воробйова