новини

Курсантам Академії показали фільм - лауреат міжнародного фестивалю документального кіно

04.12.2018 19:22

В рамках проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA», курсантам Національної академії Національної гвардії України показали документальний фільм «Віддалений гавкіт собак» данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта. Фільм отримав перемогу на Фестивалі документального кіно в Амстердамі та на найбільшому скандинавському кінофестивалі у Швеції.

Перед початком перегляду регіональний координатор фестивалю в Харківській області правозахисник Юрій Чумак розповів присутнім про історію Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно.

Далі військовослужбовці з захватом переглянули фільм про важкі і напружені реалії життя людей, які живуть на лінії фронту.

«Фільм мене надзвичайно вразив, в ньому висвітлена реалістична людська історія життя 10-річного хлопчика, чиє життя перевернулося догори ногами через війну на сході України. Фільм не залишив  мене байдужим», - ділиться враженнями сержант гуманітарного факультету Марія Семьонова.

Після перегляду фільму, Юрій Чумак запропонував курсантам обговорити побачене та висловити свої враження.

«Завдяки перегляду таких фільмів ми сприяємо розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції і відношенню до людської гідності, як до найвищої цінності. Подивитися фільм - замало, важливо обговорити проблему, щоб глядач висловив свої емоції – і ми цього досягли», - зазначив Юрій Чумак.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ