новини

Для курсантів Київського факультету проведено інформаційно-просвітницьку лекцію

05.12.2018 18:15

Для курсантів Київського факультету Національної академії Національної гвардії України провели тематичну бесіду, яка пройшла під гаслом всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – «Знай свій статус».

Лікар-інфекціоніст Консультаційно-діагностичного центру міста Києва Тетяна Логінова розповіла гвардійцям про новітні розробки світових вчених для подолання СНІДу, методики профілактики та запобігання зараження ВІЛ-інфекцією. Також курсанти переглянули відеоролики про СНІД, шкідливість куріння та вживання наркотиків.

Крім того, вона розповіла про створення у столиці нових кабінетів довіри, впроваджених Міжнародними організаціями, де можна швидко пройти анонімне обстеження.

Курсанти зацікавлено слухали запрошену гостю, всі бажаючі мали змогу задати питання і отримати відповіді безпосередньо від лікаря.

«Такі заходи є надзвичайно важливими та корисними. Всі ми знаємо про ситуацію та страшну статистику захворюваності на ВІЛ та СНІД, як в Україні та і у світі в цілому. Кожен має свідомо розуміти та нести особисту відповідальність за власне здоров’я, адже кожна держава піклується про своє майбутнє», - зазначив заступник начальника факультету по роботі з особовим складом полковник Віктор Дем’янюк.

Захід дав можливість курсантам більше дізнатись про СНІД, спонукав до здорового способу життя та толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

Фото автора