новини

Курсанти Академії Нацгвардії запросили на навчання школярів Харківської гімназії

07.12.2018 16:37

Військовослужбовці гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України взяли участь в урочистостях,  присвячених Дню Збройних Сил України. Захід проводився у Харківській гімназії №152.

Гвардійці розповіли про переваги та перспективи навчання в вищому військовому навчальному закладі, презентували школярам брошури з детальною інформацією про умови вступу до Національної академії, показали відеоролики про підготовку майбутніх офіцерів. Старший солдат Павло Сторожук продемонстрував школярам екіпіровку та спеціальні засоби захисту, які використовуються підрозділами Національної гвардії.

«Я був надзвичайно вражений талановитими школярами, які вірять у світле майбутнє нашої держави. Ми мали змогу поспілкуватись з учнями  та   розповісти про переваги навчання в Національній академії у порівнянні з іншими навчальними закладами», - зазначив старший солдат Павло Сторожук.

Протягом розповіді курсантів, чимало молоді зацікавилося не тільки екіпіровкою, а й військовою службою та навчанням в Академії.

«Перед нашими випускниками стоїть важке рішення - обрати навчальний заклад, який допоможе реалізувати свої мрії. Такі заходи допомагають зробити правильний вибір. Я вдячна  керівництву Вашого навчального закладу та курсантам за агітацію, вона дійсно допомагає нашим школярам більше дізнатися про військові професії», - розповідає директор Харківської гімназії Людмила Луценко.

Натомість, наприкінці заходу, школярі підготували для військовослужбовців концерт.

Курсанти побажали майбутнім абітурієнтам успішно скласти ЗНО та запросили на день відкритих дверей до Національної академії Національної гвардії України.

Лілія Рібарчук

фото Руслана Калашника