новини

Гвардійці Академії виступили в ефірі Харківського радіо

07.12.2018 16:48

У рамках проекту «Через гендерну рівність і порозуміння до захисту і безпеки», курсанти гуманітарного факультету сержант Христина Бойчук та старший солдат Павло Сторожук взяли участь у радіопередачі «Молодіжний хаб» на каналі UA:ХАРКІВ.

Ініціатором зустрічі стала головний спеціаліст відділу науки, вищої та професійної освіти і науки Департаменту освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації Наталя Сухорукова.

«Загалом у Харкові відбулося уже два масштабних заходи нашого проекту. До участі ми залучили виші Харкова, що спеціалізуються у сфері безпеки і оборони. Першим став турнір з Лазертагу, у якому взяли участь тільки дівчата, а другий уже об’єднав усіх молодих людей не залежно від статті, а тільки на основі виявленого бажання, це був гендерний Квест. Ці заходи в першу чергу повинні нести інформативний характер, а в цілому ми хочемо виявити проблематику та знайти шляхи вирішення», - розповіла Наталя Сухорукова.

Для обох курсантів це був перший досвід такого ефіру. Гвардійці Академії поділилися враженнями і надбаннями за час проведення проекту.

«До Квесту поняття «ґендер» в мене асоціювалося з чимось, що має полегшити життя жінкам і ускладнити його нам, чоловікам. Коли я більш глибше ознайомився з цією темою, я зрозумів, що все насправді не так. Основною ідеєю ґендерної рівності є можливість будь-якої людини займатися тим, чим вона хоче, не залежно від статті чи національності», - ділиться своїми думками старший солдат Павло Сторожук.

Програма вийде в ефір 09 грудня 2018 о 20:00.

Христина Бойчук

фото автора