новини

Лави Нацгвардії України поповнили знавці англійської та французької мов (відео)

07.12.2018 16:55

У Національній академії Національної гвардії України завершились інтенсивні курси з вивчення англійської та французької мов.

Протягом трьох місяців, 24 військовослужбовця з підрозділів Національної гвардії України суттєво покращили свої мовні навички і розширили майбутні кар’єрні можливості.

«Я вітаю всіх вас з успішним закінченням наших курсів. Ви зробили значну роботу, отримали нові знання при вивченні іноземних мов. За відгуками викладачів, всі учасники прикладали максимум зусиль, аби дійсно підвищити рівень володіння англійською та французькою мовами. Максимально удосконалюйте знання, адже для тих,  хто володіє мовою, відкривається більше можливостей як в професійному плані, так і в особистому розвитку», - зазначив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Заняття проводили викладачі мовного відділу Академії, які мають досвід закордонних відряджень та участь у міжнародних місіях.

«Під час навчання, всі військовослужбовці покращили свій рівень. В подальшому, офіцери, які навчалися на мовних курсах, матимуть змогу проходити стажування в різних країнах світу, брати участь в заходах міжнародної діяльності, робити переклад для здійснення міжкультурної комунікації під час візитів іноземних делегацій, а також звичайно на базовому рівні надавати допомогу у вивчені іноземної мови своїм колегам, товаришам в військових частинах. Надалі, ми плануємо збільшувати кількість учасників курсу, звичайно розширювати наш мовний відділ, створювати нові класи, і в цьому нам безпосередньо допомагають іноземні партнери, а також покращувати навчальну програму для якіснішого викладання та підготовки гвардійців», - розповідає старший викладач мовного відділу капітан Ілля Ященко.

Навчання на курсах здійснювалося за сучасною інтенсивною методикою, яка дозволяє за короткий термін покращити знання в лексикології, граматики та військової термінології. Залучення аудіо та відеоматеріалів під час занять збільшило ефективність навчання та допомогло учасникам курсу сприймати і розуміти живу мову.

По завершенню інтенсивних курсів, учасники пройшли тестування, до якого входила перевірка знань з аудіювання, читання, спілкування та письма.

«Дякую організаторам і викладачам за можливість підвищити рівень володіння англійської мовою. Основна мотивація, чому я бажаю вдосконалювати знання,  це розширення кругозору та професійних сфер діяльності, можливість участі у міжнародних конференціях та поїздках за кордон. Знати англійську мову сьогодні необхідно абсолютно кожній освіченій людині, кожному гарному фахівцю», - ділиться враженнями учасниця курсів, начальник АТС в/ч 3017 старшина Анастасія Кас’янова.

Усі військовослужбовці отримали сертифікати про успішне завершення інтенсивних курсів.

Наступний етап навчання на курсах розпочнеться у лютому 2019 року.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ