новини

Капелан Академії благословив гвардійців на ратну службу

10.12.2018 17:47

Курсанти гуманітарному факультеті Національної академії Національної гвардії України відвідали храм Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, в якому здійснює богослужіння капелан Академії, отець Григорій. Він зустрів нацгвардійців та запросив до осередку духовності. Саме від нього присутні дізналися багато цікавого про історію створення та діяльність храму.

У храмі майбутні офіцери по роботі з особовим складом поставили свічки за здоров’я своїх близьких та друзів і помолився за мир в Україні. Наприкінці заходу, настоятель храму благословив хлопців на ратну службу, побажавши всім наснаги та духовного спокою.

«Такі заходи в нашому навчальному закладі є традиційними, велика кількість курсантів Національної академії доволі часто відвідують богослужіння. Адже духовне виховання особового складу є невід’ємною частиною становлення справжнього офіцера, яке впливає свідомість та гармонію кожного військовослужбовця», - зазначив курсовий офіцер гуманітарного факультету старший лейтенант Стас Заботнов.

З чистою душею та думками молоді гвардійці відбули до Академії. Візит до храму додав сил та терпіння для продовження навчання і залишив по собі тільки найкращі емоції.

«Я вдячний нашим командирам за можливість відвідати храм. Такі заходи потрібні кожному з нас – залишитися зі своїми думками, помолитися за здоров’я рідних та подякувати за своє життя»,- поділився своїми думками курсант Вадим Коваленко.

Владислав Дороганов,

фото Владислава Подоляна