новини

Академія Нацгвардії впроваджує у навчальні програми досвід колег з Канади (відео)

10.12.2018 18:37

До Національної академії Національної гвардії України  прибув радник НГУ від Канадської оперативно-тактичної групи в Україні майор Корі Анхорн. Він провів обговорення й аналіз ефективності проведеного курсу на базі Академії «Порядок дій при управлінні військами та штабні процедури НАТО».

«Важливість цих навчань полягає й у тому, що викладачі Академії Нацгвардії стали першими, хто взяв участь у подібних курсах. Вони отримали інформацію, якою зможуть ділитися з іншими, і зважаючи на те, що Національна академія Національної гвардії України є важливим навчальним закладом, вони зможуть передавати інформацію курсантам. Вважаю, що проходження курсів відкриє для нас можливості вивести Національну гвардію України на новий рівень», - зазначив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.

Нагадаємо, що в Академії в жовтні пройшли тритижневі курси за участю інструкторів місії UNIFIER Збройних сил Канади. Курс був спрямований на вивчення питань порядку дій при управлінні військами та штабних процесів НАТО.

«Я радий знову бачити всіх, хто був присутній на попередньому курсі. Я хотів з вами зустрітися та дізнатися, чи взагалі вдалося впровадити ті знання, що надали вам фахівці з Канади в сферу підготовки майбутніх офіцерів, чи були вони корисними.  Для мене важливо почути ваші відверті відгуки та пропозиції щодо проведених курсів, щоб внести корективи під час розробки наступних. Ми робимо перші кроки в цьому напрямку і нам буде важко, тому мені важлива ваша підтримка та допомога»,– звернувся до присутніх майор Корі Анхорн.

Під час зустрічі учасники курсу зазначили, що набуті знання та навички вдалося імплементувати у навчальні програми курсантів усіх спеціальностей. Особливо, що стосується читання карт та нанесення тактичних знаків на карту. Слід зазначити, що на кафедрі тактики вже розроблені навчальні стенди з урахуванням тієї інформації, що викладалась офіцерам Академії під час курсів.

«Національна гвардія України швидкими темпами прямує вперед. А Національна академія – одне із найбільш професійних місць у Нацгвардії. Я хочу  допомогти вам якнайкраще підготувати майбутніх офіцерів. Наше спільне завдання – допомогти Україні залишатися суверенною, безпечною та стабільною державою», – додав Корі Анхорн.

Наприкінці зустрічі представник Канади ознайомив викладачів Академії з курсами, які розроблені для військовослужбовців Національної гвардії. Один з яких розпочнеться вже в січні наступного року у навчальному центрі у місті Золочів.

Після обговорення майор Корі Анхорн разом з керівництвом навчального закладу оглянули існуючі лінгафонні аудиторії та обговорили можливості створення нової, для вивчення французької мови.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ