новини

З гвардійцями Київського факультету проведено правовий захід

11.12.2018 13:33

В рамках Всеукраїнського тижня права, на Київському факультеті Національної академії Національної гвардії України  для курсантів-правознавців пройшов інформаційний захід. Військовий прокурор Київського гарнізону Центрального регіону України провів бесіду з профілактики правопорушень.

Під час доповіді, старший лейтенант Роман Коломієць  довів до курсантів окремі статті Кримінального Кодексу України, а також передумови, причини та наслідки скоєння низки злочинів військовослужбовцями.

Особливу увагу присутніх правознавець звертав на правопорушення, які найбільш часто мають місце серед військовослужбовців, а саме: самовільне залишення частини, позастатутні взаємовідносини, крадіжки тощо.

«Права людини є важливою морально-етичною та правовою категорією. Щоб вміти відстоювати свої права, їх треба знати. Впевнено можу сказати, що гвардійці факультету обізнані зі своїми правами. Відчувається, що спілкуєшся з майбутніми колегами», - зазначив старший лейтенант Роман Коломієць.

Курсанти зацікавлено слухали лектора та в процесі розмови вели активну дискусію з гостем.

«Ми повинні постійно працювати над своїм розвитком та вдосконаленням, адже в майбутньому всі ми пов’яжемо своє життя з правовою діяльністю. Дякуємо за  можливість поспілкуватися з професіоналом своєї справи та отримати кваліфіковані, вичерпні відповіді на нагальні питання», - зазначив курсант четвертого року навчання солдат Богдан Бойко.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська,

фото автора