новини

Курсанти гуманітарного факультету завітали до французького культурно-просвітницького центру

11.12.2018 08:00

Курсанти гуманітарного факультету відвідали французький культурний центр «Альянс Франсез». Увійшовши в приміщення представництва, гвардійці одразу відчули приємну французьку атмосферу, яку створив персонал організації і власне, її директор – Тімоте де Майяр Ламанді.

Директор представництва розповів, що центр «Альянс Франсез» у Харкові відкрито для всіх бажаючих.

«Будь-яка людина може відвідати цей центр, зайнятися вивченням мови або покращити свої мовні навички. Більш того, є можливість здати екзамен і отримати сертифікат з певним рівнем знання французької мови, який згодом може відкрити двері для тих, хто шукає себе в співробітництві з Францією.  Крім того, це місце зустрічі всіх, хто хоче долучитися до французької культури, літератури та кінематографу. Також протягом року «Альянс Франсез» організовує багато різних культурних подій та фестивалів. Я щиро радий, що курсанти Національної академії дійсно цікавляться і проявляють бажання вивчати французьку мову, усвідомлюючи перспективи подальшого співробітництва з Францією», - підкреслив директор  центру Тімоте де Майяр Ламанді.

Безперечно, курсанти гуманітарного факультету планують скористатися можливістю відвідувати заходи в центрі для вдосконалення своїх знань у володінні французькою мовою.

«На мою думку, заходи, що проводяться цією організацією – це не тільки цінний досвід спілкування з носіями французької мови, але й можливість поглибити знання про французьку культуру, що допоможе краще розуміти не тільки мову, а й самих французів, їх традиції і цінності», – поділилась  своїми враженнями курсант Олександра Козлова.

Тетяна Проказюк,

фото автора