новини

В Академії Нацгвардії обговорили актуальні проблеми філософії, політики та права

12.12.2018 08:41

На кафедрі соціально-гуманітарних дисциплін гуманітарного факультету Національної академії Національної гвардії України пройшов Міжвідомчий науково-практичний семінар на тему: «Актуальні проблеми філософії, політики та права».

У заході, разом з науково-педагогічним складом кафедри, взяли участь представники провідних відомств Харкова, а також слухачі магістратури Академії.

Протягом семінару, учасники обговорювали різноманітні питання, які стосуються, зокрема, підви­щення соціа­льної ролі права у регулюванні суспільних відно­син, нові підходи до визначення самого поняття права і механізмів його ефективної реалі­зації тощо.

Досить цікавою була доповідь доцента кафедри соціально-гуманітарних дисциплін підполковника Оксани Орел, яка запропонувала впровадити в систему навчання тренінги, як один із способів забезпечення профілактики корупційних проявів серед військовослужбовців Національної гвардії України. У своєму виступі вона детально описала зміст, мету, етапи та вимоги до проведення тренінгу під назвою «Запобігання та протидія корупції».

«Тренінг щодо запобігання та протидії корупції», - наголошує підполковник Оксана Орел, - являє собою навчальну технологію, орієнтовану на використання активних методів групової роботи, з метою формування і розвитку у військовослужбовців НГУ вироблення навичок безпечної поведінки (витримки) в умовах провокуючих чинників корупції, а також комплексне вирішення професійних проблем, які виникають у співробітників».

Учасники семінару отримали багато нової та корисної інформації. Окрім того, протягом всього заходу, досить активно задавали питання, які їх цікавили. Наприкінці запрошені гості залишили теплі, позитивні відгуки, подякували за якісно проведений захід.

«Наш навчальний заклад досить плідно працює з представниками різних відомств. Ми і в подальшому плануємо організовувати заходи для сумісного обговорення сучасних проблем нашої держави», - зазначив начальник кафедри соціально-гуманітарних дисциплін полковник Ігор Ващенко. 

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ