новини

«Високопрофесійний сержантський корпус – це вимога сьогодення та платформа для розбудови НГУ», - головний старшина Академії Нацгвардії

12.12.2018 17:19

Головний старшина Національної академії Національної гвардії України старший прапорщик Олексій Страхов зустрівся з курсантами та військовослужбовцями  за контрактом Академії.  Під час зустрічі головний старшина  довів до особового складу інформацію щодо концепції розвитку сержантського та старшинського складу НГУ на період до 2020 року.

«Основною метою концепції є розвиток кар’єри сержантів і старшин. Важливим кроком стало введення в дію системи багаторівневої підготовки молодших командирів, яка передбачає навчання за різними напрямками: командний, спеціальний, підготовка штабних сержантів і підготовка інструкторів. Все це включає в себе проходження чотирьох рівнів лідерства. Високопрофесійний сержантський корпус – це вимога сьогодення та платформа для розбудови НГУ», - зазначив старший прапорщик Олексій Страхов.

З початку 2018 року стартував другий етап реалізації концепції розвитку професійного сержантського і старшинського складу Національної гвардії, який триватиме до 2020 року. За цей час має завершитись розбудова нової сержантської вертикалі та перерозподіл повноваження між офіцерами та молодшими командирами.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ