новини

На Київському факультетуі відбулася низка заходів у рамках Всеукраїнского тижня права

13.12.2018 10:00

Для курсантів Київського факультету Національної академії Національної гвардії України організували комплекс занять, на яких гвардійці розглянули питання, пов’язані з правом та його роллю в сучасному житті.

Під час тематичного тижня, юнаки покращували свої знання з таких важливих понять, як права людини, культурна та правова свідомість юриста, роль права у повсякденному житті. Курсанти активно дискутували та обговорювали свої думки, демонструючи гарний рівень підготовленості до майбутньої роботи в сфері юриспруденції.

«Хлопці завжди охоче вивчають питання, пов’язані з розумінням їх обов’язків юриста та, що також важливо, офіцера. Права людини взагалі є актуальною темою, яку вони готові обговорювати невпинно. І це не дивно, адже це майбутні юрисконсульти підрозділів Нацгвардії», - підкреслила викладач кафедри забезпечення правової діяльності підрозділів НГУ капітан Марія Коба.

Під час проведення занять були змодульовані різні ситуації, наприклад:  «Військовослужбовець порушив права звичайного громадянина». Юнаки жваво обговорювали між собою питання, розглядаючи ситуацію з усіх сторін, для того, щоб прийти до справедливого та законного рішення проблеми.

Ще одним цікавим заходом цьогорічного правового тижня стало товариське змагання «Брейн ринг». Курсанти першого та четвертого років навчання брали участь у бліц-вікторині на тему «Права людини та проблеми сучасної глобалізації». Користуючись своїм досвідом, старшокурсники, звичайно, здобули чесну перемогу.

«За цей тиждень я почув та побачив багато чого цікавого, взяв участь в своєрідному судовому засіданні. Такі заходи дуже добре допомагають навчитися використовувати теорію на практиці», - поділився своїми враженнями курсант четвертого року навчання солдат Богдан Бойко.

Автор: старший солдат Михайло Федорчук,

фото: молодший лейтенант Альона Крижановська та старший солдат Михайло Федорчук