новини

У капличці Київського факультету провели службу до дня Святого апостола Андрія Первозванного

13.12.2018 08:00

На території підрозділу функціонує капличка, збудована на честь Святого апостола Андрія Первозванного і ще вчора, напередодні свята,  військовий капелан факультету Петро Шиндлярський провів вечірню службу та  обряд сповіді для всіх бажаючих.

Особовий склад роти забезпечення начального процесу Київського факультету Національної академії Національної гвардії України взяв участь у святковій божественній літургії та причасті з нагоди церковного свята.

Зранку військовослужбовці зібралися для участі у священній службі. Кожен з них запалив свічку, помолився за мир в Україні, за свій народ, родину та за себе, привітав один одного з храмовим святом. Після молитви капелан подякував присутнім офіцерам та курсантам за спільну молитву та розповів про те, що слід не забувати та цінувати релігію.

«Духовне виховання курсантів є невід’ємною частиною становлення справжнього офіцера. День святого апостола Андрія Первозванного особливо вшановується в Україні, де побудовано багато храмів на його честь У цей день хочу побажати, щоб у кожному з нас був такий же сильний дух й міцна віра, як була колись в душі апостола, щоб Бог освітлював життєвий шлях і дарував світлу надію», - промовив отець Петро.

Захід додав сил та терпіння для продовження навчання і залишив по собі тільки найкращі емоції.

Автор: молодший лейтенант Альона Крижановська

фото: старшого солдата Михайла Федорчука