новини

Гвардійці розповіли ліцеїстам чому варто обрати саме Академію Нацгвардії

14.12.2018 14:00

Офіцер-магістр Академії та курсанти командно-штабного факультету завітали до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Патріот».

Військовослужбовці ознайомили ліцеїстів з підготовкою офіцерів в Академії, що здійснюється на п’яти факультетах, які дислокуються у Харкові та Києві. Вони  розповіли про перспективи служби за обраними спеціальностями у військах.

Крім того, гвардійці надали інформацію щодо організації навчання та дозвілля курсантів, проведення різноманітних спортивних та культурних заходів. Ліцеїсти переглянули відео про військовий виш та поспілкувались з офіцерами щодо умов вступу до навчального закладу.

Офіцер-магістратури майор Михайло Прядка переконаний у винятковій необхідності проведення подібних уроків для виховання молодого покоління у дусі патріотизму та шани до українського війська.

«Виховання патріотизму найбільш важливе у підлітковому віці, коли у ще юних, але вже цілком свідомих громадян іде формування моральних цінностей, які супроводжуватимуть їх усе життя. Юнаки вже обрали для себе шлях військовослужбовця, що дійсно є гідним вчинком. Вірю, що багато хто з них вже у найближчому майбутньому стане курсантом нашої Академії», - запевнив офіцер.

Керівництво ліцею подякувало представникам Академії за цікаву та змістовну зустріч, а вони, в свою чергу, побажали хлопцям та дівчатам зробити правильний вибір для здобуття вищої освіти.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ