новини

Гвардійці Академії привітали малечу з Днем Святого Миколая

20.12.2018 18:56

Військовослужбовці Академії завітали до дитячих будинків міста Харкова та області.

Особовий склад факультету логістики відвідав вихованців Харківського обласного будинку дитини № 2. Директор дитячого будинку показала, в яких умовах зростає малеча. Гвардійці подарували солодощі, фрукти, та кухонний посуд для годування малюків. На обличчях дітей були посмішки, а своє задоволення вони висловлювали по-дитячому щиро – танцювали та розповідали  вірші.

«Хочу щиро подякувати за допомогу, турботу, за теплі серця. Ці діти справили велике враження на курсантів та дали їм мотивацію для завзятого  навчання, служінню Україні та розуміння того, що в майбутньому ставши офіцерами знати, що їм є кого захищати», - зазначила директор Харківського обласного будинку дитини №2 Олена Читіліна.

Військовослужбовці командно-штабного факультету завітали до вихованців Обласного спеціалізованого будинку дитини «Зелений гай», де майже 100 дітлахам надається медико-психолого-педагогічна реабілітація за індивідуальними програмами. Курсанти підготували цікаву та насичену культурно-розважальну програму  - водили хоровод, організовували різноманітні конкурси, жартували. Після спілкування військовослужбовці привітали діток різноманітними солодощами, м’якими іграшками, розвиваючими іграми.

«Багаторічні теплі відносини пов'язують дитячі будинки міста Харкова та військовослужбовців Академії. Регулярні зустрічі з маленькими діточками  стали доброю традицією і приносять радість як малечі, так і курсантам. Але головною метою таких заходів є спілкування, якого дітям, позбавленим сім'ї, так не вистачає. Тому відвідування зазвичай включає в себе різноманітні ігри, конкурси та бесіди з дітьми», - коментує заступник начальника командно-штабного факультету по роботі з особовим складом полковник Сергій Волошко.

Курсанти гуманітарного факультету Академії Нацгвардії відвідали комунальний заклад охорони здоров'я «Харківський обласний спеціалізований будинок дитини № 1». Це один із найстаріших закладів для дітей-сиріт в Україні. Функція закладу - надання реабілітаційної та паліотивної допомоги дітям від народження та до 6 років. Гвардійці намагаються, щоб кожний їх візит до дитячого будинку перетворився для вихованців цього закладу на маленьке свято. Діти із задоволенням отримали від курсантів різноманітні гостинці, а саме солодощі, сучасну побутову техніку, яка покращить умови проживання малечі.

«Більшість з нас їхали до дитячого будинку вперше, тому хвилювалися, але розуміли, що завдяки нашому візиту кожна дитина стане хоч на деякий час щасливішою. Багато кого ці діти навчать цінувати те, що вони мають», - зазначила гуманітарного факультету старший солдат Анна Фесенко.

Військовослужбовці Київського факультету відвідали діток, які мешкають у «Спеціалізованому обласному будинку дитини» міста Боярка та порадували їх подарунками. В свою чергу дітлахи підготували для курсантів яскравий концерт.

«Ми вітаємо вас зі святом, любі дітки, та дякуємо вашим вихователям за те, що вони вас доглядають та роблять для вас свято щодня. Нехай кожен день приносить вам радість та гарні емоції, як у сьогоднішнє свято», - звернувся до малечі заступник начальника Київського факультету підполковник Руслан Кізян.

Увесь шлях до розташування факультету курсанти ділились враженнями від побаченого. Вкотре у цей день діткам-сиротам влаштували свято. І образ святого Миколая для них буде завжди уособленням добра та щирості людських сердець.

За словами представників дитячих будинків, подібні зустрічі наповнені радістю, теплом та додають впевненості в тому, що військовослужбовці Академії Нацгвардії небайдужі до підростаючого покоління нашої держави та беруть неабияку участь у  матеріальній підтримці малечі.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ