новини

Як курсанти-автомобілісти проходять стажування в підрозділах НГУ

24.12.2018 17:27

У військових частинах оперативно-територіальних об’єднань Національної гвардії України завершилося стажування курсантів Національної академії Національної гвардії України.

Протягом місяця курсанти шостого року навчання усіх спеціальностей набували практичних навичок у підрозділах НГУ.

Серед усіх гвардійців  є курсант факультету логістики старший сержант Артем Мартиненко, який навчається в Академії Нацгвардії за спеціальністю «Автомобільний транспорт». Хлопець вирішив вступити до Академії, щоб продовжити кар’єру автомобіліста, так як до цього проходив службу на посаді старшого інструктора з водіння бронеавтомобіля «Козак-2» взводу спеціального призначення у військовій частині 3042 ( м. Енергодар ).

«Вже більше пяти років моє життя повязане з автомобільною справою. І я вирішив не зупинятися на ролі старшого інструктора з водіння, а стати офіцером та займати більш високі посади, пов’язані з автомобілями та технікою», - зазначає Артем.

За програмою було заплановано, що курсанти за автомобільною спеціальністю пройдуть стажування на двох посадах: перші два тижні на посаді заступника командира батальйону з озброєння та техніки, а останні два – на посаді начальника автомобільної служби.

Стажування Артем проходив у 8 полку оперативного призначення імені Івана Богуна Західного ОТО міста Калинівка ( в/ч 3028 ) на двох вище зазначених посадах.

«Під час стажування я для себе відкрив багато нового. Те, чому мене навчали в Академії, в частині я відпрацював на практиці. Військова частина та безпосередньо автомобільна служба надала всебічну допомогу в якості проведення стажування та відпрацювання програми. Звичайно роботи багато, служба нелегка, але завдяки підтримці командирів ти швидко адаптуєшся та виконуєш свої службові обов’язки. Хочу зазначити, що допомагають і офіцери, які нещодавно закінчили Академію, адже розуміють наскільки важливо для нас, курсантів, набратися досвіду перед розподілом на офіцерські посади», - додає Артем.

Артем зазначає, що за період стажування виконав досить великий обсяг роботи, і найголовніше те, що всі ці знання знадобляться йому вже скоро, на офіцерській посаді.

Протягом місяця, майбутні офіцери мали змогу ознайомитися з веденням службової документації в автомобільній службі та технічній частині в цілому, елементами парку, укомплектованістю військової частини автомобільною технікою та майном.

Взагалі, стажування направлене на те, щоб теорія, яка була надана курсантам в Академії Нацгвардії, була відпрацьована на практиці у підрозділах НГУ.

«Під час стажування особливу увагу я приділяв практичній частині. Я особисто проводив заняття з черговими парку, з начальниками контрольно-технічного пункту. Також у цей час у військовій частині проходила підготовка водіїв. Так, як я виконував обов’язки начальника авто служби, я займався організацією цього заходу: з молодими водіями проводив заняття, а саме щодо правил безпеки дорожнього руху. Під час проходження стажування ще раз переконуюсь в тому, що не шкодую про обраний фах», - запевняє Артем.

На сьогодні, головною метою для Артема є закінчити Академію на відмінно і стати справжнім офіцером та прикладом для усіх Нацгвардійців.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ