новини

5 представниць Академії визнані одними з кращих науковиць Академії

12.02.2021 15:28

Військовослужбовці та службовці Академії Нацгвардії взяли участь у презентації виставки фотографій жінок-науковиць – представниць закладів вищої освіти та наукових установ регіону «Lady Science».

Презентація відбулась в Інноваційному парку  UNIT.Kharkiv з нагоди Міжнародного дня жінок і  дівчат у науці за ініціативи Ради молодих вчених Харківської ОДА та за підтримки обласної державної адміністрації.

Захід у такому форматі проходив вперше. Героїні виставки представляли найрізноманітніші наукові напрями: від технічних наук до мистецтва.

Фотовиставка складалась із 130 фотографій видатних жінок-науковиць з 34-х провідних закладів вищої освіти, академічних і галузевих наукових установ Харківщини. В експозиції були представлені фотографії 5 жінок-вчених Академії Нацгвардії. Серед них:

- заслужена працівниця освіти України, професорка кафедри менеджменту та військового господарства, докторка філософії економічного напрямку Марія Науменко;

- кандидатка технічних наук, доцентка кафедри інженерної механіки Оксана Тітаренко;

- кандидатка педагогічних наук, старша наукова співробітниця науково-організаційного відділу Академії  Юлія Медвідь;

- кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця, провідна наукова співробітниця науково-дослідної лабораторії морально-психологічного супроводження службово-бойової діяльності Національної гвардії України науково-дослідницького центру службово-бойової діяльності НГУ Яніна Яцегора;

- докторка педагогічних наук, професорка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін гуманітарного факультету Ірина Трубавіна.

 «На світлинах жінки, які залишили яскравий слід у науці і ті, хто робить перші кроки у цьому шляху. Фотовиставка дає чудову можливість відчути важливість залучення жінок до науки у нашому навчальному закладі», - зазначив учасник заходу, начальник науково-дослідного центру Академії полковник Ігор Приходько.

Крім того, виставку відвідали офіцери відділу євроатлантичної інтеграції Академії.

«День жінок в науці був заснований для збереження гендерної рівності, розширення прав і можливостей, щоб жінки мали все більший доступ до науки. Адже наука та гендерна рівність є життєво важливими компонентами стратегій безперервного розвитку. Жінки відіграють важливу роль у науково-технічних спільнотах, і їх участь має бути посилена», - розповідає заступник начальника відділу євроатлантичної інтеграції (координатор з ґендерних питань в Академії) підполковник Руслан Мусевич.

Відділ міжнародних зв’язків, інформацій та комунікацій НА НГУ