новини

В Академії Нацгвардії розпочалась перевірка професійної підготовки офіцерів

03.01.2019 18:50

У Національній академії Національної гвардії України розпочалась здача професійної підготовки офіцерів.

Під час здачі заліків у офіцерів перевіряють знання, методичні та практичні навички з предметів професійної підготовки.

«Сьогодні якісна підготовленість офіцера Нацгвардії є важливим фактором. Програма здачі професійної підготовки включає всі особливості завдань, що сьогодні покладаються на Національну гвардію. Ми постійно повинні йти в ногу з часом, а наші офіцери повинні завжди тримати марку  професіонала. Офіцерський склад, до того ж завжди має бути взірцем для курсантів, тому і підготовка їх повинна бути відповідною», – зазначив перший заступник начальника Національної академії полковник Олександр Морозов.

У вогневому комплексі навчального закладу у офіцерів перевірили теоретичні знання будови та тактико-технічних характеристик озброєння Національної гвардії та практичне виконання вправ зі стрільби з пістолета Макарова.

Фізичну підготовку офіцери Академії здавали у спортивно-тренажерному комплексі. Гвардійці продемонстрували свої здібності з підтягування, бігу та рукопашного бою.

На стройовому плацу Академії офіцери показали свої вміння у виконанні стройових прийомів та свою теоретичну й методичну підготовку.

Крім вищезазначених предметів у військовослужбовців перевіряли теоретичні знання з методичної, гуманітарної, тактичної підготовки та Статутів Збройних сил України.

«Професійна підготовка спрямована на удосконалення практичних навичок при виконанні своїх функціональних обов’язків, вмінні якісно організовувати навчально-виховний процес, опануванні передових методів навчання та виховання підлеглих. Рівень професійної підготовки кожного військовослужбовця є запорукою успішного виконання поставлених завдань», - зазначив курсовий офіцер командно-штабного факультету лейтенант Антон Чумак.

Відділ міжнародних зв'язків, інформації і комунікації НА НГУ