новини

«Військова служба за контрактом – це важливий елемент у процесі реформування НГУ», - головний старшина Академії

03.01.2019 18:43

Головний старшина Національної академії Національної гвардії України старший прапорщик Олексій Страхов зустрівся з солдатами батальйону забезпечення навчального процесу, які нещодавно склали присягу.

Під час зустрічі головний старшина розповів про переваги військової служби за контрактом в Академії та закликав молодих солдатів приєднатися до їх числа.

Вже наступного тижня військовослужбовців розподілять у навчальні роти – де вони пройдуть подальше навчання задля сумлінного виконання своїх обов’язків.

Під час проходження служби солдати батальйону забезпечення навчального процесу несуть службу у добових нарядах у підрозділах, контрольно-пропускному пункті, у внутрішній варті, готують техніку до виїздів та безпосередньо забезпечують їх.

«Військова служба за контрактом – це важливий елемент у процесі реформування НГУ. На сьогоднішній день ви маєте можливість реалізувати себе через службу за контрактом в Академії Нацгвардії та забезпечивши себе й свої сім’ї стабільністю, особливими правами і пільгами. Стабільне  грошове забезпечення є однією з переваг військової служби. Тим паче, вже з січня цього року грошове забезпечення військовослужбовців збільшиться до 30 відсотків від попереднього. Наразі в Академії проходить реконструкція будівлі, де будуть гуртожитки для проживання військовослужбовців. Крім того, вже більше року гвардійці військової служби за контрактом мають право на безкоштовне харчування в їдальні навчального закладу», - звернувся до присутніх старший прапорщик Олексій Страхов.

Слід зазначити, що на сьогодні кожен п’ятий із молодого поповнення строковців виявив бажання проходити військову службу за контрактом у батальйоні забезпечення навчального процесу Академії.

«Я раніше чув про реформи в Національній гвардії України та військову службу за контрактом, проте не уявляв собі як саме це виглядає. Тож зараз я хочу вже безпосередньо з’ясовувати для себе всі вимоги служби та види забезпечення гвардійців і зробити зважений вибір», - зазначив солдат Данило Живанков.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ