новини

Курсанти гуманітарного факультету Академії практикувались в польових умовах

09.01.2019 11:20

Протягом двох тижнів особовий склад гуманітарного факультету проходив практичні заняття з різних навчальних дисциплін на базі навчального центру Національної академії Національної гвардії України.

З курсантами проводили заняття з загальної тактики та тактичної підготовки військ. Під час занять військовослужбовці відпрацювали тактику дій взводу під час здійснення маршу, порядок відання бойового наказу, способи цілевказівок та орієнтування на місцевості. Крім того, на тактичному полі курсанти відпрацьовували питання надання першої допомоги при вогнепальних пораненнях та вивчали способи здійснення евакуації пораненого з поля бою.

«Під час заняття я був у ролі командира взводу. Я відчував велику відповідальність за підлеглий особовий склад. Адже кожне прийняте рішення та кожна команда може мати серйозні наслідки. Це безцінний досвід, який нам допоможе у майбутній службі»,- ділиться своїми думками старший солдат Сергій Гопко.

На заняттях з вогневої підготовки курсантів навчали порядку роботи екіпажу з бойовим модулем БМ-7 «Парус». Крім того, військовослужбовці практично відпрацювали питання вивірки прицільних пристосувань АГС-17 та СПГ-9М. На військовому стрільбищі курсанти гуманітарного факультету виконували вправи стрільб з кулемету, автомату Калашникова та пістолету Макарова.

Крім польових занять з курсантами старших років навчання провели групові заняття з філософії та автомобільної підготовки.

«Практичні заняття в польових умовах були дуже плідними для курсантів усіх років навчання гуманітарного факультету. Молоді гвардійці отримали практичний досвід у виконанні вправ, нормативів, управлінню діями підлеглих в ході виконання бойових завдань, закріпили свої теоретичні знання та здобули необхідні практичні навички для подальшої служби», – зазначив начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

Роман Гризодуб,

фото Юлії Ромах