новини

Розпочалося стажування курсантів Академії Національної гвардії України

15.01.2019 08:06

У військових частинах Північного, Західного, Центрального та Східного ОТО зустріли курсантів-нацгвардійців для проходження військового стажування.

Майбутні офіцери другого та четвертого курсу навчання стажуватимуться на посадах командирів відділень, командирів взводів, заступників командирів підрозділів по роботі з особовим складом та начальників служб. Вони будуть відпрацьовувати не тільки теоретичні знання, а й практичну складову роботи з особовим складом та будуть залучатися до несення служби.

«Я хочу, щоб ви професійно грамотно передали набуті у навчальному закладі знання своїм підлеглим та стали прикладом для військовослужбовців, які мають не аби який досвід в охороні публічного порядку та охороні важливих Державних об’єктів. Ви  з першого дня стажування маєте зрозуміти, що служба в частинах об’єднання є дуже відповідальною. На особовий склад  військових частин покладені важливі завдання – як щоденне забезпечення порядку на вулицях Києва, Житомира, Чернігова та Черкас, так і під час проведення масштабних заходів», - звертаючись до курсантів зазначив начальник Північного Київського територіального управління НГУ генерал-майор Микола Миколенко.

Найперше у всіх військових частинах з курсантами провели інструктаж щодо питань військової дисципліни, дотримання заходів безпеки, порядку проходження військового стажування й проведення занять з бойової та спеціальної підготовки. Також для них провели екскурсії в музеях, що знаходяться на території військових частин.

«У військовій частині 3002 Західного об’єднання ці курсанти стажуватимуться вперше. Це буде для них дуже позитивний досвід, - зазначає офіцер Національної академії Національної гвардії України капітан Богдан Кушнарьов, - юнаки здобувають освіту у Харкові, а практичного досвіду набуватимуть в містах Західної України, адже  курсантів розподілили по підрозділах бригади, які дислокуються у Львові, Ужгороді та Тернополі. – Тож вони не лише будуть набувати практики у виконанні безпосередніх обов’язків, а й паралельно ознайомлюватимуться з культурним надбанням цієї частини України».

На хлопців та дівчат попереду чекають 4 тижні стажування. Для них це можливість набути та вдосконалити необхідні їм знання, уміння та практичні навички за обраною посадою.

 За матеріалами з військових частин