новини

В Академії започаткували раду сержантів

17.01.2019 18:00

Начальник відділу по роботі з особовим складом полковник Юрій Драган та головний старшина Національної академії Національної гвардії України старший прапорщик Олексій Страхов зустрілися з сержантським та старшинським складом навчального закладу.

Метою зустрічі стало обговорення нагального питання: започаткування ради сержантів. На зборах особовий склад одноголосно проголосував за створення ради та обрав її представників.

Раду сержантів очолюватиме старший прапорщик Олексій Страхов, заступник ради – старший прапорщик Сергій Ларін, секретар ради – сержант Людмила Назаренко.

«Саме сержанти, які входять до ради, будуть згуртовувати військовий колектив, захищати права, а також вирішувати питання професійного розвитку та просування по службі військовослужбовців», - зазначив полковник Юрій Драган.

Крім того, під час загальних зборів головний старшина довів до особового складу інформацію про загальні вимоги до представників сержантського складу Нацгвардії відповідно до стандартів НАТО.

«Сержантський корпус країн НАТО – це своєрідна вертикаль влади паралельна до вертикалі офіцерів: усім командним посадам, починаючи від командира взводу відповідає посада сержантська. Офіцери, як правило займаються оперативним плануванням, а підготовку, виховання солдатів, організацію внутрішньої служби в підрозділах беруть на себе молодші командири», - зазначив старший прапорщик Олексій Страхов.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ