новини

На Київському факультеті пройшов перший випуск курсів інтенсивного вивчення іноземної мови

18.01.2019 16:04

Перші тринадцять випускників з військових частин Київського гарнізону отримали сертифікати, які підтверджують рівень володіння іноземною мовою відповідно до вимог NATO STANAG 6001.

Робота над впровадженням цих курсів розпочалася після підписання у травні цього року Технічної угоди між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством національної оборони Канади і Канадськими Збройними силами. Вищезазначений документ регулює порядок проведення спільних заходів з питань обміну досвідом і практичної підготовки для підвищення професіоналізму, ефективності та практичних навичок особового складу.

Безцінним досвідом для слухачів курсу стало спілкування з носіями мови. Офіцер взаємодії з НГУ від Об’єднаної оперативно-тактичної групи «Україна» ЗС Канади (UNIFIER), радник Національної гвардії України майор Корі Анхорн та радник з питань доктрини та освіти Офісу оборонного співробітництва при Посольстві США в Україні майор Корі Бурія систематично займалися з гвардійцями та надавали багато методичних порад викладачам мовного відділення факультету.

Під час звернення до випускників начальник управління міжнародного співробітництва Головного управління Національної гвардії України полковник Володимир Грабчак промовив:

«Нарешті, після довгих місяців кропіткої праці щодо впровадження та функціонування курсів інтенсиву на базі Київського факультету, ми бачимо перші результати, які приємно вражають. В подальшому планується покращення матеріальної бази факультету за рахунок міжнародних партнерів задля підвищення якості проведення занять». 

За термін навчання військовослужбовці суттєво покращили володіння мовою, це було відмічено старшим помічником начальника відділення мовного тестування Академії майором Сергієм Тимчишиним:

«Порівнюючи результати вхідного та підсумкового тестування, я бачу, що було прикладено максимум зусиль як зі сторони слухачів, так і викладачів задля досягнення високих результатів».

Такого типу курси дають змогу нацгвардійцям отримати базові навички володіння іноземною мовою для подальшого використання під час міжнародних заходів та виконання повсякденних завдань. Це значно підвищує авторитет країни на світовій арені.

«Ці три місяці дали мені змогу знову повернутися за парту: відчути себе студенткою, покепкувати з однокурсниками, пережити хвилювання перед складанням іспитів», - поділилася враженнями полковник Олена Олещенко.

автор: лейтенант Альона Крижановська

фото автора