новини

В Академії відзначили Хрещення Господнє

21.01.2019 16:41

Колектив Національної академії Національної гвардії разом зі своїми родинами та товаришами по службі підтримали давню традицію – занурились тричі в священну воду.

«Купання на Водохреща є щорічною доброю традицією для військовослужбовців Академії. Це сприяє зміцненню колективу та загартуванню організму кожного гвардійця. Занурення має важливий вплив на здоров’я та силу духу. Найважливіше, що це збагачує серце вірою – вірою у свої сили, у стійкість духу і світлий завтрашній день», - зазначив заступник начальника гуманітарного факультету по роботі з особовим складом підполковник Олександр Загребельний.

Військовослужбовці, які несуть службу в навчальному центрі Академії, а саме представники командно-штабного факультету, також відсвяткували Хрещення Господнє.

«Кожного року на Водохреща я занурююсь у воду. Враження просто неймовірні. Відчуття неможливо описати словами - таке враження неначе знову народився. В такі моменти, навіть після льодяної води, відчуваєш тільки тепло та дух великого свята», - поділився враженнями курсант командно-штабного факультету Руслан Майстренко.

До святкування Богоявлення Господнього приєдналися і військовослужбовці Київського факультету. Для спільної молитви та освячення води біля храму святого апостола Андрія Первозванного Київського факультету зібрався особовий склад підрозділу.

Військовий капелан Петро Шиндлярський провів літургію та привітав присутніх зі святом:  «Нехай свята вода очистить душу від негативу, тілу подарує міцне здоров'я, а наша спільна молитва наповнить любов'ю і радістю всі ваші дні. Нехай ваше життя стане світлішим і чистішим!».

По закінченню богослужіння отець Петро благословив та окропив кожного святою водою.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації та за матеріалами Київського факультету НА НГУ