новини

Командувач Нацгвардії взяв участь в урочистостях до Дня Соборності України на Харківщині

22.01.2019 17:25

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров та начальник Національної академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський долучились до урочистого покладання квітів біля пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

У заході також взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, керівництво області та міста, установ та організацій, громадськість регіону, представники дипломатичних місій інших держав.

«100 років Акту Злуки - гарний привід думати про державність, про ту державність, яка потрібна людям. Нам потрібна сильна держава, яка орієнтована на якість життя людей. І для цього потрібно аналізувати помилки та уроки минулого. Дуже правильно сьогодні згадувати, як не встояла Українська республіка в 20 роках минулого століття і як нам потрібно поводити себе зараз, щоб встояти», - сказав Арсен Аваков.

Крім того, очільник Міністерства внутрішніх справ також додав, що сьогодні перед Україною стоять нові виклики: «Це виклики нашому суспільству зовнішніми ворогами. У нас сьогодні багато проблем, які ми маємо вирішити».

«Сьогодні українці розуміють, як ніколи, що наша сила і правда по обидві береги Дніпра. Єдність і розвиток – це база сильної держави», - додала голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Цього дня, починаючи з 1999 року, Україна щорічно відзначає День Соборності. Свято, яке присвячено об’єднанню 22 січня 1919 року Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Рівно 100 років тому на Софійській площі в місті Києві був підписаний надзвичайно важливий документ, що став однією з історичних основ Акту проголошення незалежності України у 1991 році.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ