новини

Як офіцер Академії використовує міжнародний досвід під час навчання курсантів (відео)

23.01.2019 15:57

Викладач кафедри тактико-спеціальної підготовки Національної академії Національної гвардії України капітан Дмитро Тробюк завершив навчання в 2014 році, а вже в 2017-му потрапив до школи офіцерів жандармерії Франції.

Навчання в школі офіцерів жандармерії Франції не тільки збагатило досвідом Дмитра, але й надало можливість застосувати знання на практиці. Дисципліна, яку він зараз викладає, включає в себе всі службово-бойові завдання, які виконує Нацгвардія.

Варто зазначити, що відбір на навчання був досить жорстким. У цій програмі бере участь близько 50 країн з усього світу. Загалом, допускається тільки 150 військовослужбовців, з яких на навчання проходить не більше 15. Тести для виконання приходять з Франції, їх приймає особисто французький аташе у кожній країні, і ці відповіді офіційно направляються до Франції, де вони перевіряються, а вже потім надається офіційна згода. Незважаючи на досить нелегкий процес вступу, Дмитро Тробюк успішно склав іспити, тож протягом наступного року мав змогу проходити навчання у Франції.

Слід зазначити, що того року навчання проходили одразу два офіцери Національної гвардії України, які показали найкращі результати на відборі.

«Ми проходили навчання за спрямуванням охорона громадського порядку. Навчання, здебільшого, складалося з різних стажувань, як охорона громадського порядку, спеціальна підготовка, стажування у діючих частинах жандармерії Франції, парашутна підготовка. По завершенню, ми повинні були здати заліки і за результатами нам видавали дипломи саме цієї школи. Навчання для мене було цікавим, адже велика увага приділялася саме практичним діям, - згадує офіцер. - Найбільше вразила парашутна підготовка, яка передбачала 6 стрибків різної складності за один день. Пам’ятаю, що останній стрибок ми проводили уночі, зі спорядженням 15 кг. Стрибали з літака, по черзі, 22 чоловіки, враження ні з чим не порівняти».

Під час проведення занять курсанти цікавляться у Дмитра, як за кордоном проходить процес конвоювання та охорони громадського порядку.

«Одна справа, коли читати в журналі певні відомості чи дивитися в інтернеті, а інша, коли людина була за кордоном, бачила і може розповісти, для чого це відбувається, тому що коли ми розглядаємо будь-яку тему, нас цікавить, що є найбільш ефективним, які є новинки в озброєнні, чи які техніки впроваджуються в охорону громадського порядку», - розповідає офіцер.

Крім того, капітан Дмитро Тробюк спілкується з курсантами й з приводу вивчення іноземних мов, які дозволили йому пройти міжнародне навчання за кордоном.

«Знання іноземних мов розширює ваш простір знань. Тільки уявіть наскільки він зростає з вивчення кожної наступної мови. Тому постійний розвиток та самовдосконалення – саме такі цілі я ставлю перед собою, як офіцер сучасної української армії», - запевняє нацгвардієць.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації і комунікації НА НГУ